Pienryhmäkoti Tähkä

Henkilökunta

Hanna : Tähkän vastuuhenkilö, Sosiaalikasvattaja, sosionomi AMK, JET-johtamisen erikoisammattitutkinto

Hanna

Tähkän vastuuhenkilö, Sosiaalikasvattaja, sosionomi AMK, JET-johtamisen erikoisammattitutkinto

Hannalla on kokemusta lastensuojelun avohuollosta, mutta erityisesti sijaishuollosta. Hän on toiminut useita vuosia lastenkodin johtajana ja henkilöstön esimiehenä.

Hannan kokemuksen mukaan Tähkän upea maalaisympäristö tukee rauhoittumista ja luonto on koko ajan läsnä. Hanna on osaltaan luomassa lapsille ja nuorille turvallisuuden tunnetta ja kokemusta, että yhdessä olemme enemmän. Jokaisella on oma paikkansa ja tarkoituksensa ja voimme tukea toinen toisiamme. Hanna pitää tärkeänä mm. turvallisuutta, avoimuutta, korvaavia kokemuksia, myötätuntoa, huumoria ja unelmointia.

"Elämä antaa meille takaisin sen, minkä annamme toisillemme."

Marko : Lähihoitaja, Silta-ohjaaja

Marko

Lähihoitaja, Silta-ohjaaja

Markolla on työkokemusta mm. lastensuojelutyöstä ja psykiatrisesta kuntoutuksesta. Liikunnallinen ja aktiivinen elämäntapa ovat myös hänen vahvuuksia työssä, samoin kuin hänen rauhallisuutensa. Marko tietää kokemuksesta, että "liikkuva lapsi jaksaa ja voi paremmin". Pienryhmäkoti Tähkässä Marko koordinoi harrastustoimintaa ja toimii turvallisuustyöryhmässä. Perhetyöhön liittyvä Silta-koulutus on antanut lisää hyviä eväitä omaohjaajan työhön ja kohtaamisiin lasten ja perheiden kanssa.

Anna : Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, Silta-ohjaaja

Anna

Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, Silta-ohjaaja

Annan  ammatillisella polulla  on ollut sekä hoito-että kuntoutusalan töitä, joista viimeisin ennen Tähkää toteutui sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa. Hänelle hoitoalan mieluinen  työkokemus liittyy terveydenhoitajan työhön  äitiys- ja lastenneuvolassa  sekä kouluterveydenhuollossa.  Kauneudenhoito- ja puutarha-alan tutkinnoistakin on lastensuojelualalla hyötyä, sillä hän saa iloa luonnosta ja eläimistä yksin ja yhdessä lasten kanssa.  Puutarhuri-Anna nauttii mullan kaivelusta niin vapaa-ajalla kuin Tähkänkin puutarhassa.  Anna on rauhallinen  ja ymmärtäväinen aikuinen, jonka persoonasta löytyy leppoisa ja huumorintajuinen puoli, mikä tulee mielellään näkyväksi  nuorten kanssa arjen askareiden lomassa.  Annan mielestä "elämässä jokaisella olisi hyvä olla asioita, joista unelmoida".

Agoston : Sosionomi

Agoston

Sosionomi

Agoston on unkarilainen, joka on asunut Suomessa 10 vuotta ja opiskellut sosionomiksi Helsingissä. Ennen Tähkää hän työskenteli englanninkielisen päiväkodin johtajana. Agostonilla on myös kokemusta erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kohtaamisesta sekä eri kulttuureista työskenneltyään mm. pakolaistyössä ja päivätoiminnassa vammaispalvelussa.

Agoston on rauhallinen ja kuunteleva pedagogi, joka nauttii pitkistä keskusteluista, mutta pitää myös urheilusta, tietokonepeleistä, kitaran soittamisesta ja uusien asioiden kokeilemisesta.

Agoston haluaa oman esimerkin kautta olla lapsille turvallinen aikuinen, jonka kanssa on mahdollista kohdata elämän haasteet käsi kädessä ja luoda luottavainen suhde, ei vain lasten ja ohjaajan välillä, mutta myös työtiimin jokapäiväisessä elämässä. Lapset tykkäävät kuunnella Agostonin ajatuksia, joiden äärellä saattaa mukavasti istahtaen huomata tekevänsä mielenkiintoisia matkoja vaikka historiaan ja oppia erilaisista kulttuureista.

"Life is a tragedy but it does not need to be hell."

Susanna : Nuoriso- ja yhteisöohjaaja, opiskelee sosionomiksi

Susanna

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja, opiskelee sosionomiksi

Kasvatusalan opinnot ja rohkaiseva kokemus nuorten kanssa työskentelystä lastensuojelun sijaishuollossa avasi polun Susannalle Tähkän ohjaajaksi, jossa hän työn ohella jatkaa sosionomi-opintoja.

Susanna on valoisa nuori aikuinen, jonka vastuullinen tapa heittäytyä asioiden äärelle antaa lapsille ja nuorille esimerkin tekemisen meiningistä, missä kaikilla on tilaa olla mukana oppimassa. Susannan vahvuuksia ovat heittäytymisen lisäksi luovuus ja huumorintaju, jonka tuotoksena on helppo yhtyä myös hänen iloiseen nauruunsa arjen askareiden lomassa.
Susanna luo ympärilleen viihtyisyyttä ja Tähkässä hänet löytää usein jonkun asian äärellä järjestelemässä tai sisustamassa. Luonto ja musiikki ovat Suskulle tärkeitä voimavaroja niin vapaa-ajalla kuin työn äärellä lasten kanssa.

"Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa, mitkä voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan."

Leena : Sosiaaliohjaaja, sosionomi

Leena

Sosiaaliohjaaja, sosionomi

Leena on kuntoutuksen  ja sosiaalialan ammattilainen, jolla on  yli 20 vuoden laaja-alainen työkokemus kehitysvammapsykiatriasta, yhteisöhoidosta ja seksuaaliohjauksesta. Näihin sisältyvien opintojen lisäksi Leenalla on myös perhetyön koulutus ja pitkä kokemus psykososiaalisen työn kentällä. Leenan erikoisosaamisaluetta ovat neuropsykiatrinen ja psykiatrinen hoitotyö, perhetyö sekä seksuaaliohjaus. Tähkässä Leena pitää tärkeänä mutkatonta yhteistyötä lasten ja nuorten perheiden sekä läheisverkoston kanssa kuin myös nuorten yksilöllistä huomiointia ja yhdessä tekemistä.  Toiminnallisena ihmisenä hän tykkää myös vetää erilaisia ryhmiä vaikka sienestyksestä jalkapalloon.

Leena on reipas ja  dynaaminen persoona, joka on helposti lähestyttävä ilopilleri.  Hän on Tähkän lapsiryhmässä ottanut mieluusti mummon roolin, joka remseän nuorekkaalla olemuksellaan luo ympärille hyvän tuulen ilmapiiriä.  Vapaa-ajalla Leena remontoi taloa, ulkoilee aktiivisesti luonnossa ja viihtyy perheen parissa.

Katja : Lähihoitaja

Katja

Lähihoitaja

Esittely tulossa

Tyyne : Pihakoira

Tyyne

Pihakoira

Rodultani olen tiibetinmastiffi, joka on tunnettu viisaudestaan ja kyvystä tulkita ihmisten ajatuksia. Koska olen laumanvartija, seuraan uteliaana pihapiirin elämää näköalapaikaltani pihalla sijaitsevassa tarhassa. Erityisesti pidän lempipaikastani eteisessä ja ulko-ovella haukun vieraat vain ilmoittaakseni, että meille on tulossa kyläilijöitä. Luonteeltani olen leikkisä ja nimeni mukaisesti olen rauhallinen ja ystävällinen. Viihdyn parhaiten ihmisten seurassa ja perustehtäväni on kuulua joukkoon ja huolehtia omalla koiramaisella tavallani siitä, että jokainen voisi viihtyä Tähkässä. Erityisen paljon pidän siitä, että saan osakseni silittelyä. Joka päivä minun kanssani kuljetaan teillä ja metsäpoluilla, missä ei koskaan ole tylsää.