TÄHKÄ

HENKILÖKUNTA

Ulla-Riitta : Perheterapeutti, psykoterapeutti, TRO

Ulla-Riitta

Perheterapeutti, psykoterapeutti, TRO

Ulla-Riitta on yrityksen palvelutoiminnan johtaja ja toinen yrittäjistä. Hän on psykoterapeutti (Valvira), diakoni ja toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja (TRO). Perheterapia-koulutuksen lisäksi hän on opiskellut paripsykoterapiaa. Työkokemusta Ulla-Riitalla on psykososiaalisesta kuntoutustyöstä ja sopeutumisvalmennuksesta, perhe- ja paripsykoterapiasta sekä lastensuojelun perhekuntoutuksesta. Ulla-Riitan erityistehtäviä ovat perhetyö ja henkilöstöasiat. Tähkää ympäröivä luonto ja sen hoivamaisema tarjoavat hänelle polkuja tutkia yksin ja yhdessä elämää ja löytää siellä aarteita. Myös autonkuljettajan tehtävät ovat mieluisia, sillä "matkanteko on usein tärkeämpää kuin perille pääsy".

Matti : KM, luokanopettaja, työnohjaaja

Matti

KM, luokanopettaja, työnohjaaja

Matti on toinen yrittäjistä ja Tähkäpolku Oy:n toimitusjohtaja.  Hänellä on pitkä työkokemus koulupuolelta, jossa hän on toiminut yli 20 vuotta opettajana ja rehtorina Hollolassa. Tämän lisäksi Matti on toiminut kouluttajana OPH:n ja STM:n valtakunnallisissa hankkeissa. Hänen vastuualueita ovat yrityksen taloushallinto- ja johtamistyön lisäksi  mm. nuorten yksilöllisen koulupolun valmistelu yhdessä lähikoulujen kanssa, tarvittaessa kotikouluopetus sekä turvallisuusasiat.  Matti toimii myös Tähkän talkkarin roolissa ja huolehtii maatilan monista askareista, joiden seurauksena ympärillä olevilla pelloilla  on jokaisella lapsella mahdollisuus hoitaa kasvimaata, maatilan yhteydessä olevia eläimiä tai harrastaa mieluisiaan asioita. Matilla on tarinarepussaan paljon kertomuksia Tähkän ympäristöstä ja maatilan historiasta, joita hän mielellään kertoo arjen askareiden lomassa. Matin mielestä "majan rakentaminen on jokaisen lapsen perusoikeus".

Hanna : Tähkän johtaja, sosionomi

Hanna

Tähkän johtaja, sosionomi

Marko : Lähihoitaja, Silta-ohjaaja

Marko

Lähihoitaja, Silta-ohjaaja

Markolla on työkokemusta mm. lastensuojelutyöstä ja psykiatrisesta kuntoutuksesta. Liikunnallinen ja aktiivinen elämäntapa ovat myös hänen vahvuuksia työssä, samoin kuin hänen rauhallisuutensa. Marko tietää kokemuksesta, että "liikkuva lapsi jaksaa ja voi paremmin". Pienryhmäkoti Tähkässä Marko koordinoi harrastustoimintaa ja toimii turvallisuustyöryhmässä. Perhetyöhön liittyvä Silta-koulutus on antanut lisää hyviä eväitä omaohjaajan työhön ja kohtaamisiin lasten ja perheiden kanssa.

Hannu : Lähihoitaja

Hannu

Lähihoitaja

Hannulla on yli 20 vuoden työkokemus  kasvattajana lastensuojelun sijaishuollossa, missä perhetyö on ollut osa hänen ohjaajan erityistehtäviä työskennellessään neljä vuotta myös perhekeskuksessa Lahdessa. Hannu ei pienistä hätkähdä, vaan suhtautuu kohtaamiinsa asioihin vakaalla otteella unohtamatta ilon pilkettä ja leikinlaskua - varsinkin silloin kun tavoitteena on kuitenkin hoitaa asiat "maalin" saakka. Hannun monipuolinen osaaminen ja kädentaidot ovat osa hänen voimavarojaan työssä, missä yhdessä tekeminen ei kilpaile keskustelevan kulttuurin kanssa vaan missä hän osaa vaalia kumpaakin.

Anna : Sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja

Anna

Sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja

Annan  ammatillisella polulla  on ollut sekä hoito-että kuntoutusalan töitä, joista viimeisin ennen Tähkää toteutui sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa. Hänelle hoitoalan mieluinen  työkokemus liittyy terveydenhoitajan työhön  äitiys- ja lastenneuvolassa  sekä kouluterveydenhuollossa.  Kauneudenhoito- ja puutarha-alan tutkinnoistakin on lastensuojelualalla hyötyä, sillä hän saa iloa luonnosta ja eläimistä yksin ja yhdessä lasten kanssa.  Puutarhuri-Anna nauttii mullan kaivelusta niin vapaa-ajalla kuin Tähkänkin puutarhassa.  Anna on rauhallinen  ja ymmärtäväinen aikuinen, jonka persoonasta löytyy leppoisa ja huumorintajuinen puoli, mikä tulee mielellään näkyväksi  nuorten kanssa arjen askareiden lomassa.  Annan mielestä "elämässä jokaisella olisi hyvä olla asioita, joista unelmoida".

Maria “Mosse” : Sosionomi

Maria “Mosse”

Sosionomi

Mossella on erityisosaamista ja koulutusta monelta alalta, joista on hyötyä niin Tähkän  GreenCare toiminnassa kuin lasten liikunnallisissa vapaa-ajan aktiviteeteissa.  Ennen sosionomin opintoja Mosse työskenteli mm. pieneläinhoitajana ja maatalouslomittajana, ja hän nauttii kun voi  osallistua lasten ja nuorten kanssa eläinten hoitoon ja liikkua luonnossa. Hänen liikunnallinen  elämäntapa ja kilpailu-urheilutausta tulevat näkyväksi myös Tähkän arjessa vaikkapa siinä, että trampoliinin jouset ovat saaneet kyytiä volttien ja temppujen myötä. Mosse arvostaa Tähkässä sen turvallista  ja virikkeellistä kasvuympäristöä ja näkee tärkeänä, että lapset saavat niin rakkautta kuin rajoja voidakseen löytää omat polkunsa elämässä. Mosse on tullut kuuluisaksi hänen naurustaan, mikä tulee kuuluvaksi silloin kun lapset pyytävät häntä ottamaan roolin näyttelijänä.

Virpi : nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, ratsastuksenohjaaja

Virpi

nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, ratsastuksenohjaaja

Milla : Sosionomi

Milla

Sosionomi

Tyyne : Pihakoira

Tyyne

Pihakoira

Rodultani olen tiibetinmastiffi, joka on tunnettu viisaudestaan ja kyvystä tulkita ihmisten ajatuksia. Koska olen laumanvartija, seuraan uteliaana pihapiirin elämää näköalapaikaltani pihalla sijaitsevassa tarhassa. Erityisesti pidän lempipaikastani eteisessä ja ulko-ovella haukun vieraat vain ilmoittaakseni, että meille on tulossa kyläilijöitä. Luonteeltani olen leikkisä ja nimeni mukaisesti olen rauhallinen ja ystävällinen. Viihdyn parhaiten ihmisten seurassa ja perustehtäväni on kuulua joukkoon ja huolehtia omalla koiramaisella tavallani siitä, että jokainen voisi viihtyä Tähkässä. Erityisen paljon pidän siitä, että saan osakseni silittelyä. Joka päivä minun kanssani kuljetaan teillä ja metsäpoluilla, missä ei koskaan ole tylsää.