Jonna

Jonna

Jonna on kasvatusalan ja varhaiskasvatuksen ammattilainen, jonka liikunnallinen elämäntapa on tuonut mukanaan mielekkäitä tehtäviä ohjata ja kouluttaa eri ikäisiä lapsia ja nuoria myös liikunnan parissa.

Lastensuojelu on eri tavoin kuulunut Jonnan elämään koko hänen työhistoriansa ajan. Sijaishuollon työkenttä onkin vienyt mukanaan kaiken aikaa enemmän ja enemmän, minkä vuoksi hänet näkee usein Tähkässä ohjaajan tehtävissä oman päivätyönsä ohessa.

Kasvattajana Jonna on osallistava vaikuttaja, jonka kanssa lapset ja nuoret nauttivat yhdessä tekemisestä. Usein hän liikkuu nuorten kanssa metsässä ja pihamaalla eri aktiviteettien parissa. Lisäksi Jonna tietää, että keittiö - kodin sydän - on tärkeä kohtaamisten paikka. Tähkässä hän hääräilee mielellään keittiössä nuorten kanssa tai sitten heidän pitäessä seuraa keittiöpuuhien lomassa.

Sijaishuollon työkentän Jonna kokee merkitykselliseksi, koska siellä pääsee kulkemaan nuorten mukana tärkeitä elämän polkuja yhdessä ja luoden luottamusta, antamalla heille aikaa ja terveellisiä eväitä elämää varten. Ymmärrys kohtaamisen merkityksestä, jossa jokainen nuori tulisi kohdata avoimesti ja omaan tahtiinsa, on olennainen osa hyvää vuorovaikutusta unohtamatta turvallisuutta ja huumoria, joiden vaaliminen Jonnalle on tärkeää.

Tähkässä Jonna arvostaa avointa ja lämmintä työyhteisöä. Moniammatillisuus tuo oppia, ja vahvuuksien kautta luodaan yhdessä nuorille alkua itsenäistymisen tiellä. Yhdessä autamme nuoria löytämään omat polut, vahvuudet sekä elämän ilot. Tähkän luonto ja ympäristö innostavat pihapeleihin, retkeilyyn sekä seikkailemaan metsässä, joita voi hyödyntää osana hoito- ja kasvatustyön tavoitteita.

Vapaa-aika kuluu liikkumalla monipuolisesti ja pyörittämällä perheen arkea. Jonna viihtyy myös eläinten parissa oman koiran kanssa lenkkeillen ja tallilla hevosia rapsutellen. Mieluisaa puuhaa ovat tietenkin myös ruuanlaitto ja leipominen perheen kanssa.

Kasvattajan motto:
Kun sinä ennakoit, minä onnistun.
Sivuuta huono käytökseni, älä minua.