Riina

Riina

Riina on toiminut lastensuojelussa yli kymmenen vuotta. Hänen osaamisaluetta on myös mielenterveys- ja päihdetyö. Riinan työotetta ohjaa dialogisuus sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys. Lasten kohtaamisessa hänelle on tärkeää huomioida heidän yksilöllisyytensä ja jokaisen jalkojen erityisen polun.

Kasvattajana Riina on lämmin ja huolehtiva. Hänen mukaansa jokaisen lapsen perusoikeus on saada tuntea "Sinä olet tärkeä”. Arjessa Riina haluaa välittää turvallisuutta ja yhteenkuuluvuuden kokemusta, joiden kautta lapsella on mahdollisuus vahvistua ja eheytyä.

Riina uskoo perhetyön tärkeyteen, koska olennainen osa lapsen hyvinvointia on hänen perheensä. Perheen ja vanhempien tukeminen sekä heidän osallisuuden tunne lapsen elämää koskevissa asioissa luo lapselle kuvan, että hänen elämänsä aikuiset haluavat toimia yhdessä lapsen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kotona Riinaa odottaa irlanninsetteri Felix, joka pitää arjen aktiivisena. Riina on paljasjalkainen maalaistyttö Jaalasta ja kasvanut luonnon keskellä. Hän nauttii metsissä samoilusta; kesällä koriin löytää marjat ja syksyllä kantarellit sekä suppilot, jos silmä ne löytää.

Tähkään Riinan tie löytyi arvojen ja luonnon arvostamisen myötä. Nykyaikana lapset viettävät liikaa aikaa laitteiden edessä. Luonto ja liikunta taas luovat hyvinvointia. Siihen Riina uskoo lujasti.