Emilia

Emilia

Emilia on koko ikänsä työskennellyt lasten ja nuorten parissa päätyen harrastusten ja nuoriso-ohjaajan työtehtävien kautta opiskelemaan luokanopettajaksi. Kasvatusalan opintoja hän on tehnyt Itä-Suomen yliopistossa työskennellen opintojen ohessa luokanopettajan sijaisena kouluilla usean vuoden ajan. Viimeisin työkokemus ennen Tähkää Emilialla toteutui erityisluokanopettajana pienryhmässä, jonka oppilailla oli erityisen ja neuropsykiatrisen tuen tarpeita.

Emilia on kuunteleva, luotettava ja välittävä aikuinen, jonka luokse lapset ja nuoret tietävät aina voivansa mennä asiassa kuin asiassa. Emilian ystävällisyys ja turvallinen olemus jo vakuuttaa, että asiat saadaan kyllä selvitettyä, kunhan annetaan tilaa ja aikaa keskustelulle ja kuullaan kaikkia osapuolia. Työryhmässä Emilia on kuuluisa iloisesta naurustaan sekä kuuntelevasta ja toimeentarttuvasta asenteestaan.

Yhteistyön tekeminen erilaisten ihmisten ja ammattilaisten kanssa ja toisaalta vastuunotto omasta tekemisestä ja tontista ovat Emilian vahvuuksia. Hänen rauhallinen ja ammatillinen tapa toimia tilanteessa kuin tilanteessa höystettynä humoristisella otteella työhön takaavat sen, että harvoin tulee vastaan tilannetta, jossa Emilia jäisi toimettomaksi.

Emilian vankka kokemus lapsiryhmän ohjaamisesta, yksilöllisten ja lapsilähtöisten toimintatapojen ja tekemisen suunnittelusta ja vahvasti strukturoidun kouluarjen pyörittämisestä ovat hyödyllisiä myös lastensuojelun sijaishuollon näkökulmasta. Sosiaalialalle
hän päätyi sen vuoksi, koska hänelle on tärkeää saada tehdä työtä kokonaisvaltaisesti hyödyntämällä sen monipuolisia mahdollisuuksia toteuttaa näkyään kasvattajana.
Emilian erityinen mielenkiinnon kohde on saada hyödyntää neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä arjen hoito- ja kasvatustyön tehtävissä, missä hänen pedagoginen osaaminen rikastuttaa koko tiimin osaamista.

Vapaa-ajalla Emilia nauttii luonnossa liikkumisesta koiriensa kanssa, uintiretkistä järvellä, lukemisesta, elokuvien katselusta ja mökkeilystä. Ulkona puuhailu on aina mukavaa, mutta kukkapenkin kitkemisen sijaan Emilian löytää ennemmin ruohonleikkurin tai trimmerin ohjaksista.