Saara

Saara

Saara on sosiaalialan ammattilainen, joka on toiselta ammatiltaan valokuvaaja. Saara on työskennellyt perhe- ja sosiaaliohjaajana vastaanottokeskuksessa maahanmuuttajien parissa, lastensuojelun avopalveluiden perhekuntoutustyössä sekä turvakodissa ja ammatillisena tukihenkilönä nuorten itsenäistymiseen ja asumiseen liittyvissä asioissa.

Musikaalinen Saara on elämäniloinen, luova ja empaattinen aikuinen. Helposti lähestyttävänä persoona Saaran lähellä on myös lasten helppo olla, sillä hänen huumorintaju, uteliaisuus ja kiinnostus oppia uutta antavat tilaa inspiroivalle ihmettelylle. Tämä tulee esille arjessa vaikkapa taimien kasvattamisessa ja pianon soiton sävelissä, mikä ilahduttaa niin lapsia kuin aikuisiakin.

Saaran erityisenä kiinnostuksen kohteena on sosiaalialan ja valokuvauksen yhdistäminen työssä valokuvan voimauttavaa vaikutusta hyödyntäen.  Hän tekee mielellään lasten ja nuorten kanssa asioita myös eläinten ja luonnon parissa, joista erityisesti hevosten kanssa puuhailu ovat lähellä Saaran sydäntä. Tähkässä hän toteuttaa sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjausta yhteistyössä läheisen hevostallin kanssa.

Vapaa-ajalla Saara liikkuu oman koiran kanssa ja harrastaa avantouintia, mihin hän tutustuttaisi mielellään kaikki muutkin sen upean lajin pariin.

Saara jakaa Tähkän arvomaailman, jossa luontoarvot ovat hänelle tärkeitä kuten yhdenvertaisuus, reiluus sekä kaikkien ihmisten arvostaminen sellaisina kuin he ovat. Hän haluaa auttaa ja tukea nuoria kulkemaan elämässä omannäköistä polkua, jossa jokainen voisi kokea olevansa hyväksytty ja rakastettu.